clisee

De ce nu mai spune nimeni ceea ce simte cu adevărat? De ce fraze ca „te iubesc!” „îmi pare rău!” sau „iartă-mă!” au devenit clişee şi toată lumea le evită pe cât se poate? S-a ajuns într-un punct în care te simţi ridicol să îţi exprimi sentimentele, de parcă asta ar fi ceva vulgar. 

E ok să înjuri, să scuipi, să te săruţi şi să te pipăi pe stradă, în public…dar e ruşinos să spui ceea ce simţi. Eşti considerat ridicol, fraier dacă îi spui unui prieten că înseamnă ceva pentru tine, şi că îi mulţumeşti că ţi-a fost alături la greu. Trăim cu impresia că ei oricum ştiu şi că nu mai e nevoie să le spunem. Şi chiar şi atunci când eşti conştient că nu ar trebui să fie aşa, când auzi unul dintre aceste „clişee” nu ştii cum să reacţionezi, dar primul instinct este să-ţi reprimi zâmbetul şi te simţi prost că te-ai gândit: „vai, cât de [penal] e gestul…”.

Este considerat „aiurea” ca un băiat să-ţi aducă un buchet de flori, să-ţi deschidă uşa sau să te ajute să te dai jos din maşină. Dar în schimb e perfect normal să-ţi vorbească cu apelative de gen „fă” sau „proastă” şi ocazional să-ţi mai dea o palmă…aşa, că te iubeşte.

Şi astea sunt foarte puţine din toate lucrurile care s-au întors cu susu-n jos. Ceea ce considerăm noi normal, puţinele lucruri şi principii care au rămas normale nu or să mai însemne nimic pentru generaţiile următoare, aşa cum nici pentru noi nu au rămas în picioare principiile părinţilor noştri. Dar am un presentiment că o să fie mai rău pentru ei decât a fost pentru noi.

Cuiva i-a mai păsat de noi. De ei cui o să îi pese?

 

Later edit: sunt perfect conştientă că sunt destule persoane care îşi exprimă sentimentele şi nu se încadrează în nici una din situaţiile de mai sus. Vroiam doar să evidenţiez faptul că e un fenomen în continuă creştere….

Anunțuri

5 gânduri despre „clisee

 1. divu' spune:

  sa stii ca ai perfecta dreptate.sa scrii in continuare ca te pricepi.mi-a placut mult povestea.m-am regasit in ea :)).bafta in continuare

 2. ioana :) spune:

  cam ‘gri’ blog-u’ asta, siso. what’s up with that?

  P.S. sufletu’ meu!

 3. bucaticadinmine spune:

  :)) e de la vreme…:P când o fi soare afară o să se mai însufleţească şi blogu’

 4. sunetultacerii spune:

  Totul este intr-o continuare schimbare…anii avanseaza insa ei regreseaza…pacat!Viitorul nu mai suna asa promitator cum parea cand eram mici,nu?!?Ce trist!
  [Cerem ceva simplu ni se ofera ceva cu sclipici,lucios,kitchios,traim,cheltuim vrem din ce in ce mai mult,injuram ,ne razbunam,ne varsam nervii pe alti oameni,concuram,ne grabim,ne ingrijoram,suntem pesimisti…se pare ca am uitat ceea ce era mai frumos:simplitate,eleganta,iubire,fericire spirituala,arta… pt cei care regreta ca traiesc in sec 21.]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s